[...] Twojego pytania, nie jestem z Łodzi, a co więcej mieszkam teraz w takim kraju, że kąpiel w morzu jest możliwa bez względu na porę roku ;-) ) Co do diety: oczywiście unikam smażenia, zrezygnuję z musli, tylko czym mogę je zastąpić? Banana zostawię na posiłek po treningu, ale pozbędę się oliwy z oliwek. Dzięki za opinie, ktoś może jeszcze coś [...]
[...] kalafior z brokułami, makaron i jem. Dziś miałem taki posiłek właśnie To taki przepis wyjściowy, możliwe upgrade`y. Bardzo szybki i prosty,ale bardzo funkcjonalny. unikamy smażenia, smakuje naprawde dobrze. nawet członkowie mojej rodziny przerzucili się na taki sposób przyrządzania ryby. Zmieniony przez - fukinhot w dniu 2006-10-27 18:56:37
[...] gotowanych i duszonych. Możesz go stosować na zimno jako dodatek do różnego rodzaju sałatek i surówek. Nie należy go ogrzewać powyżej temperatury 100 stopni, więc nie nadaje się do pieczenia i długiego smażenia. Zawiera największe ilości witaminy E spośród wszystkich olejów, jest również bogaty w wielonienasycone kwasy tłuszczowe. www.edieta.pl
[...] ,(niby)szkodliwy dla zdrowia,kawę ciężko wypić bez cukru ,ewentualnie ogranicz 5.Najdrowsze gotowane ,grillowane mniej,ale smażyć możesz na oleju PAM do beztłuszczowego smażenia w sprayu 6.Na poczatku ustal sobie diete,wtedy później będziesz dobierał który posiłek co zawiera;)grahamka z pestkami,z duża ilością moze byc wtedy z tuńczykiem w [...]
[...] jednak nie smażyć na oliwie z oliwek tylko na rzepakowym, z pestek winogron itp, a oliwą polewać np sałatę, surówkę, dodawać do tuny. Znacznie smaczniejsza i zdrowsza jest na zimno, zaś rzepakowy poprawi proporcje NKKT i ma większą temperaturę smażenia. Problem oczywiście jest ze zdobyciem rzepakowego nierafinowanego (ja w życiu nie widziałem)
[...] cynamon i aromat waniliowy:) Blendujemy całą masę, ale zanim zaczniemy smażyć trzeba odczekać aż siemnię lniane zrobi się kleiste. Smażymy na beztłuszczowym oleju na smażenia na małym ogniu Emotikon smile SOS 30 gram odtłuszczonego kakao 15 gram Izolatu vitalmax whey protein 90 smak wanilia ( ale można pominąć lub dodać zwykłe białko ) [...]
[...] cisza;)) Nie wiem czemu pisałaś o kaloryczności kotletów sojowych-jeśli z powodu węglowodanów to chyba wszystkie strączkowe mają ich sporo???-a jeśli z powodu konieczności smażenia to wystarczy przecież patelnia z "poteflonem";)Chociaż wg mnie niektóre potrawy bez odrobiny tłuszczu trochę tracą... Z tej samej masy co na kotlety możesz [...]
[...] w trakcie gotowania jajek myjemy pieczarki i kroimy je w drobną kostkę, następnie podsmażamy na patelni http://img855.imageshack.us/img855/6214/dsc03681iw.jpg w czasie smażenia pieczarek kroimy w drobną kostkę szynkę http://img840.imageshack.us/img840/7307/dsc03683ll.jpg gdy się usmażą pieczarki przesypujemy je do miseczki i na tej samej [...]
Jeszcze chcialbym zapytac czy robiac jajecznice (posilek 2) na 10gramach oleju rzepakowego mam doliczyc te jego 90 kcal do bilansu czy to sie wytapia podczas smazenia? Tak samo z ryba na obiad lub kolacje...
[...] jeszcze raz i wyszło mi tak 2500 Kcal B/T/W: 180g/90g/242,5g Produkty też trochę pozmieniałem. Może tak być Co ewentualnie jeszcze zmienić? Mam jeszcze pytanie odnośnie smażenia: na czym? Bo oliwa się nie nadaje (słyszałem ze traci swoje cenne właściwości, a poza tym totalnie mi nie smakuje więc pije ją na szybko) Aha i jeszcze co myślicie o [...]
zapotrzebowanie mi wyszło ok 1550 kcal..przyjełam wskaznik aktywnosci 1.2 uwzgledniajac moje codzinnie biegi cwiczenia na brzuch no i zawsze jakis spacerek..czasem rower lub basen.a dieta nie jest jakas konkretna...wiem ze powinnam to zminic..ale jesli waga leci w dół bez efektu jojo no to nie jest zle...na sniadanie jem płatki Musli z mlekiem 0 % [...]
[...] do uzyskania złotego koloru z każdej strony. Placki smażyć obtaczając je wcześniej w bułce tartej, można pominąć ten proces, ale istnieje szansa że będą się rozpadać podczas smażenia. Gotowe, SMACZNEGO :). Wartości kaloryczne podane przy podziale na 2 porcję. Wartość kaloryczna w 1 porcji: Białko: 32 g Węglowodany: 63 g Tłuszcze: 16 g Kcal: 530 [...]
więc tak dieta do poprawy niemalże w całości czego śniadanie zaczynasz dopiero po ponad godzinie od momentu pobudki. Dieta kanapkowa niestety ale nie nadaje się na redukcje. Kolejna rzecz unikajmy smażenia kurczaka gotuj zpa out.
masło się przydaje czasem. Ja np nie wyobrażam sobie smażenia pstrąga bez masła zmieszanego z oliwą. Tyle że to kwestia smaku. Co do kwestii zdrowotnych to zdania jak zwykle podzielone, więc uważam, że wszystko jest dobre, byle nie przesadzać
"poza tym wcinam od 0,5-1kg mięsiwa na dzień, a to daje ok 2-4g kreatyny " A nie wycieka ona przypadkiem podczas smażenia, pieczenia? (Gdy piekę wieprzowinę to zawsze później zlewam tę ciecz do garnuszka i po schłodzeniu w lodówce mam na wierzchu tłuszcz a pod spodem galaretkę - zjadam to później z chlebem)
"poza tym wcinam od 0,5-1kg mięsiwa na dzień, a to daje ok 2-4g kreatyny " A nie wycieka ona przypadkiem podczas smażenia, pieczenia? (Gdy piekę wieprzowinę to zawsze później zlewam tę ciecz do garnuszka i po schłodzeniu w lodówce mam na wierzchu tłuszcz a pod spodem galaretkę - zjadam to później z chlebem) A wiesz co nie zastanawiałem się nad tym [...]
[...] piekarniku lub piecu, w gorącym powietrzu. Zostaje duszenie czyli początkowo podsmażasz a później gotujesz w małej ilości płynu. Gotować możesz tez na parze ale to nadal 100 stopni. Tłuszcz i powietrze podgrzewasz znacznie wyżej. Minus smażenia to szkodliwe związki powstające przy tym procesie. Zmieniony przez - Bull w dniu 2012-12-19 19:46:19
[...] a na pewno nie 40g. Aby wyrobić na ~60g białka w mielonych, musisz ich zjeść koło 4-5, czyli coś z 350g, już pomijając, że takie mielone mają dużo tłuszczu a sposób ich smażenia przez nasze babcie pozostawia wiele do życzenia ;p. Mleko po treningu jako źródło białka to wg mnie bardzo kiepski pomysł... Banan, 0,5 litra mleka, 100g ryżu - wg [...]